viernes, 7 de mayo de 2010

UNES PERSONES ESPECIALS... (SIND. DOWN)


SINDROME DE DOWN

La síndrome de Down (SD) és una alteració genètica produïda per la presència d'un cromosoma de més en el parell 21; per aquest motiu també és conegut com trisomía 21. L'excés de material genètic altera el normal desenvolupament de l'individu, afectant a alguns trets físics i al nivell intel·lectual. És una deficiència bastant comuna (1/800 persones).


És el grup més comú de deficients psíquics amb els quals ens podem trobar en l'aula. També anomenats “subnormals” o “mongòlics”.


Una de les principals causes, pot ser l'edat adulta de les mares.


Durant molt temps s'han postulat múltiples tractaments mèdics per a pal·liar la síndrome de Down. En l'actualitat podem afirmar que no existeix cap medicament que hagi demostrat un efecte beneficiós pel que fa a aquesta síndrome. Només s'ha comprovat que la intervenció educativa primerenca és molt útil per a estimular els potencials de cada individu. La intervenció mèdica es basa principalment en la prevenció dels problemes de salut que amb major freqüència puguin aparèixer, amb la finalitat d'establir els tractaments necessaris per a evitar que patologies de fàcil solució es facin cròniques.


Aquestes persones l’única cosa que necessiten és que els estimem i que els ajudem a desenvolupar-se completament. Si se’ls estimula correctament i se’ls integra en la societat com a persones normals, poden arribar a ser autònoms i a tindre una vida completa, com la de qualsevol altra persona.


LA SD NO ÉS UNA MALALTIA SINÓ UNA ALTERACIÓ GENÈTICA, QUE POT COMPORTAR PROBLEMES MÈDICS ASSOCIATS. HEM DE CONTEMPLAR A LA PERSONA AMB SÍNDROME DOWN DES D'UN PUNT DE VISTA GLOBAL, PROCURANT OFERIR-LI EN TOT MOMENT EL QUE DES DEL PUNT DE VISTA SOCIAL, MÈDIC I EDUCATIU SIGUI MÉS CONVENIENT PER AL SEU PLE DESENVOLUPAMENT COM SUBJECTE.


CARACTERISTIQUES GENERALS

· Cara ampla, orelles petites, ulls ametllats i pèl llis.

· Peus plans en la majoria de casos.

· Sistema morfològic deficient (problemes de columna, baixos i amb tendència a la sobrecàrrega).

· Cap ajupit.

· Problemes de visió (gairebé tots amb ulleres).

· C. Intel·lectual entre 40-70 .

· Les noies solen ser més intel·ligents que els nois.

· Solen ser amables i afectuosos quan agafen confiança.

· Inestables des del punt de vista afectiu.

http://www.sindromedown.net/

http://www.asindown.org

http://www.fcsd.org/

Mireu aquest vídeo perquè és genial, és tot un exemple de superació:

http://www.youtube.com/watch?v=BwPXvtS5kJs

No hay comentarios:

Publicar un comentario