domingo, 8 de marzo de 2009

Els Canals RSS

Els canals RSS


Els canals RSS són un format per mitjà dels quals ens podem subscriure a diferents pàgines web, blogs, etc. o continguts d'aquest que ens interessen.



L'acrònim RSS es refereix als següents formats: Really Simple Syndication i utilitzen el format XML.



Mitjançant aquest format es pot compartir la informació i veure la dels altres llocs web. Per tal de que açò es puga fer, ens hem de subscriure a aquell contingut que ens interesse i cada vegada que la informació és renovada ens aplega. Gràcies a aquest sistema no ens cal anar pel servidor, pàgina per pàgina veent totes aquelles web que són del nostre interés per a veure si han actualitzat la seva informació.


El seu principal avantatge, com ja hem dit, és l'agilitat i la rapidesa amb que es rep la nova informació publicada, ja que la rebem directament al nostre agregador de notícies (nosaltres emprem el Google Reader) i així es fa innecessari haver d'anar web per web mirant si han publicat informació nova. A més a més, d'aquesta manera, al nostre agregador rebem tota la nova informació de les diferents webs al mateix temps i la podem veure classificada per dates.



Per a què serveixen en educació?


En educació ens poden servir, en primer lloc per a tindre informació actualitzada de tots aquells espais web que ens interessen (per exemple: blogs d'altres mestres, webs d'educació, etc). D'aquesta manera, podem estar actualitzats en tot moment pel que fa a informació i recursos.


En segon lloc, per exemple, també ens pot servir per tal de tindre als pares informats en tot moment del que estan fent els seus fills a classe o sobre les novetats del col·legi.


Què he après?


He après que és un canal RSS i per a què serveix, ja que mai havia sentit parlar d'ells ni dels agregadors que ens fa una feïna tant útil com administrar-los.


D'altra banda, he aprés altres cares que té el Google que ens ofereix una gran quantitat d'utilitats de les que no tenia ni idea i que estan disfressats darrere de un simple navegador.


A més, he après a suscriurem a pàgines web i a emprar el Google Reader, creant carpetes per a administrar les suscripcions i tindre-les més organitzades.


La última tasca que he aprés a fer ha sigut a exportar i importar des del Google Reader les carpetes en format XML que contenen les subscripcions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario